bloppis

Har lite hästgrejer till salu om någon är intresserad :)



Vitt hoppschabrak från Mias RS, stl ponny/cob 150:-



Blått hoppschabrak från Equiline, stl ponny/cob 100:-



Blått hoppschabrak, stl ponny/cob 100:-



Svängd dressyrgjord (ökar rörelsefriheten för frambenen), 45 cm, använd 1 gång! 500:-



Svarta transportskydd (höga), stl full, Endast provade (säljes pga felköp) 550:-



Svart pannband från Claridge House, stl ponny (inga stenar fattas) 100:-



Svart magplatta från Claridge House, 100 cm (Väldigt lite repor och märken) 600 :-

Köparen står för ev. frakt. Sakerna kan hämtas i Malung, Vansbro och till viss del i Rättvik :)

helg!

Skönt med helg igen! Ska snart dra iväg till ridklubben och filma när Stine rider Cafigo :) Sen blir det en tur på min egna pålle, som för övrigt skötte sig väldigt bra igår. Red lite dressyr i ridhuset och jobbade lite LA-rörelser inför vårens tävlingar :)



Dags att ladda kameran och dra iväg nurå, tingeling!

cloud.

Hittade ett till avsnitt om vildhästen Cloud. Lägger upp länkar till allt här :) Själv skulle jag gärna åka till Montanas berg och fota dessa vackra djur :D

Cloud, wild stallion of the rockies
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

Cloud's legacy, the stallion returns:
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

wild horses.

Tänkte tipsa alla hästtokiga om en film/dokumentär. Den handlar om vildhästen Cloud och hans liv i Montanas berg. I filmen får vi följa med från den dagen då han föds fram tills han blir en vuxen hingst. Jag tycker filmen var otroligt intressant, och det var verkligen häftigt att se riktiga vildhästars beteende och liv. Rekommenderar den hel klart! Tyvärr så är det på engelska och utan text, men jag tycker att det är lätt och hänga med ändå. (Varning för en del starka bilder!)

Här har ni part 1. Sedan får ni leta efter part 2, 3 och 4 (ska finnas i högerspalten). Visst är den bra? Och tack till Emilia som tipsade mig om den!



Liten fölis på Lilla Hjällö/Stall Ellen Brunes (min APU i höstas).




i balkänningarnas värld.

Drog med mig min fina kompis Emilia till borlänge igår för att leta balklänning, och tro det eller ej så hittade jag faktiskt en som nog kommer bli skitbra! Tror inte att det kommer vara någon som har en likadan i alla fall. Bild kanske kommer när jag hämtat den ;) eller så håller jag det hemligt.. Lyckades vara så duktig att jag inte shoppade några kläder trots att det kliade ordentligt i fingrarna, men det går inte för jag har precis besällt en hel del saker från hööks och så måste jag ju spara så mycket som möjligt till Göteborg Horseshow om en månad :D guud va kul det ska bli! Kommer inte riktigt ihåg vilka föreställningar vi ska se, men det var i alla fall på fredagen och lördagen.  Vilka mer ska dit och när?



Inte Gbg Horseshow, men Breeders i Flyinge 2010 :) Tycks?

m-m-m-monday again

Ny vecka..igen! Känns som dagarna flyger fram. Hopplektionen i fredags gick i alla fall bra. Fina, underbara Menuette <3 Hoppade lite bana och hon blev ganska övertänd då hon inte hoppat så mycket på sista tiden. Fick ta stopp på henne lite då och då, men vi tog oss runt. På sista hindret glömde hon ett framben och rev översta bommen så jag fick ta det igen, bara för att se om hon skulle hoppa eller stanna. Jomen visst hoppade hon, högt över och drog åt sig benen för att inte slå i. Så lite kul tycker hon att det är också! Som Tina sa; skräckblandad förtjusning och det tycker jag stämmer bra ;)

Dagen då. Dressyrpass på Hedwig som känndes bra och nu är det dags att plugga lite svenska B. Romananalys och sen är jag klar med kursen, härligt! Sen blir det Ponnyakuten på SVT Play! Är jag banslig som tittar på Ponnyakuten? Haha ;D Men det är faktiskt intressant att se hur de löser problemen:) Någon mer som tittar? Vad tycker ni?



Menuette och jag på avslutningshoppningen våren 2010. Foto: Elin Hinders

hästar in my ♥

Hade ett superbra dressyrpass på Hedwig idag. Kändes verkligen toppen, hon får mig att bli så mjuk i mina hjälper tyckte Nan, och jag håller med. Fast det är nog bäst det på den damen, annars finns en risk att man hamnar i Kina ;)

Snart är det dags för pålle nummer två - Kalle. Tänker gå till ridhuset och rida lite dressyr/jogging idag. Han sköter sig så fint i dressyren nu, känns riktigt bra och gör de man ber om även om det är svårt. Fast på uteritter så verkar det som om han just nu har lite hjärnspöken. Men det går nog över, han har väl lite vårkänningar antar jag ;P


Vad skulle jag göra utan dessa underbara djur?

fotouppdrag

Just det! Gjorde mitt första fotouppdrag i onsdags. Fotade lite reklambilder åt skolan och ska nog ta några fler på tisdag hade jag tänkt. kommer nog åka ut till Snöån då och fota hantverksprogrammet. Bilderna ska användas till skolans hemsida och informationsbladen om programmen som vi delar ut på till exempel gymnasiemässan i Vansbro på onsdag. Skoj, även om jag känner mig lite småless på mitt företag nu...jag hoppas verkligen att jag kommer ha nytta av att jag har drivit ett UF-företag en dag:)

Och på tal om mitt företag så har jag ju gjort klart hemsidan. Kika in om ni inte redan har gjort det och passa på att lämna någon kommentar om vad ni tycker också!  Då skulle jag bli superglad! :D Adressen är www.idahinders.se


Tjiing

P.S. Kom gärna och prata med oss ridbrudar på onsdag, om du är intresserad av att söka! Mässan är mellan 18-21 på Vansbro Utbildningscenter. Är du intresserad av hästar är det rätt utbildning för dig! Själv tycker jag desutom att skolan i sig är jättebra! D.S.

träningsvärk!

Har enorm träningsvärk efter gårdagens hopplektion..och så finns det dom som påstår att det inte är jobbigt att rida :P Hoppade Yoggi, eller ja, vi stod en hel del på bakbenen också. Men det löste sig till slut och vi kom igenom banan. Vi hoppade både 7-studs, hinder på volt, enkelhinder och så hade vi en cavalettiserie på tio bommar :)

Tänkte lägga upp filmen på mig och Kalle igen också. Nu tror jag att jag har lyckats fixa så att den ska gå och se :D


första dagen, sista terminen.

Om exakt 5 månader står jag och min klass med de vita mössorna på huvudet... Ska bli både härligt och tråkigt! Kommer sakna alla underbara människor jag träffat och antagligen inte kommer se så ofta, men guud va härligt det kommer bli att slippa läxor och prov! I alla fall ett år, för jag ska ut och jobba efter studenten, är alldeles för skoltrött för att orka läsa vidare direkt. Dessutom vet jag inte vad jag vill läsa heller xD Men innan sista dagen kommer så ska bland annat bal och hästskötarexamen hinnas med! Ska göra mitt bästa för att den här terminen ska bli den bästa under dessa tre år!



Studenten 2010 i Vansbro




Har hört att filmen på mig och Kalle som jag la upp i onsdags inte går att se på. Tror att det fungerar om du använder Mozilla Firefox som webbläsare, vilket jag gör. Ska se om jag kan fixa så den går att se i andra webbläsare också. Vilka kan inte se den, och vilken webbläsare har du? :)

you brighten my days, just like the sun

Red lite dressyr för Stine idag, kändes superbra :) Red lite dressyr själv igår också och det känns som om Kalle har blivit lite mera motiverad igen. Vet inte om det beror på att han blivit klippt eller att han har fått det lite lugnt nu i vinter, men det spelar inte så stor roll, huvudsaken är att det känns bra! Han gör ju alltid sitt bästa, men nu kändes det som om det var lite till. Även om jag inte bad honom om speciellt svåra saker så anstrände han sig verkligen för att göra det rätt och bra :) Det ser ju lovade ut inför våren

Elin filmade lite igår när jag red. Inga kommentarer om filmningen tack! Det är skitsvårt att filma med en systemkamera som väger säkert över ett kilo och utan stativ..:)



Godnatt mina vänner!

för fyra år sedan...

..kom en lurvig, gul ponny hem till oss. Dessa år tillsammans har varit fylld av skratt, glädje och framgångar, men också många tårar, förtvivlan och motgångar. Jag har utvecklats enormt under dessa år och Kalle är helt klart en av anledningarna!



Den 5 januari 2007
Det var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Här började vår resa, den som jag, Elin och Kalle delar. Efter några månader åkte vi på våra första tävlingar. Jag och Kalle debuterade i Gagnef med en femteplacering i LC:1 och en andraplacering i LB:1. Sommaren var som en hästsommar ska vara och till hösten var vi med i Div 2 dressyr där laget slutade totalt tvåa. Jag tog även mina först gulblå rosetter med honom. Elin och Kalle ingick i Div 2-laget i hoppning där de vann B-finalen. Under den hösten hände också en olycka, Kalle fick panik när han blev ensam i trasproten efter en tävling i Vansbro och hoppade över bommen. Han lyckades ändå på något vi ta sig ut genom framdörren och blev inte hängade så länge, men det var nära att han kunde ha blivit blind då han slog huvudet i ett litet fönster och fick en massa glassplitter precis ovanför ögat. Han har förtfarande ärren kvar.. Men någon veckas vila och sedan var han ute på tävlingsbanorna igen!



2008
Jag och Kalle var med i Malungs Div 1-lag i dressyr och det gick inte riktigt som jag tänkt mig. Både första omgången i Vansbro och andra på hemmaplan i Malung var han som en stålfjäder inne på banan även fast det känts bra på framridningen. I Malung var han värre än värst då han blev rädd för en person på läktaren och gick knappt att få ut på spåret just där i båda programmen. Vi funderade över om det kanske var havren som gjorde det och bytte foder åt honom.

Till hösten var Elin och Kalle med i Div 2 i hoppning igen och det gick vädligt bra för laget som tog sig till A-final och vann totalt. Tyvärr kunde elin och Kalle inte vara med på finalen då Kalle blivit halt och det är här som de tuffaste tiderna med vår ponny börjar..



2009
Det året var mitt sista ponnyår och bestod mest av veterinärbesök, sjukhage, promenader, igångsättning och sedan ett veterinärbesök med en halt häst igen. vi hade en superhalt häst, men det fanns ingeting på röntgen och Kalles ben var ett litet mysterium. Varje gång vi skulle till veterinären var jag livrädd att han skulle säga att det inte fanns något att göra, att den ända utvägen var Trapalanda, och jag tror att det inte var långt ifrån heller..Efter några behandlingar testade vi med att sätta igång honom mycket försiktigt och långsamt. fungerade inte det fanns det inget att göra enligt veterinären. På hösten tog vi oss ut på några tävlingar igen och allt såg ljust ut.



2010
I mars var det meningen att Elin och Kalle skulle vara med i GymnasieDM i dressyr men då fick han istället feber och åt inte. Det var något virus som drabbbade alla hästarna i stallet, mer eller mindre. som tur var, var det inte något livshotande och han var snart frisk igen. Men i slutet av april hände det som inte fick hända, han kändes ofräsch i benet igen och nu funderade vi på om vi kanske skulle bli tvugna att triangelmärka honom.. Den här gången besämde vi oss för att åka till Strömsholm och gå igenom honom ordentligt. Då vi kom dit gjorde de böjprov, longerade på olika underlag och vi red. Men ingen hälta syntes konstigt nog. På röntgen tyckte veterinären att hans hovben var lite för lutande bakåt, men det var något som knappt syntes. Vi bestämde oss i alla fall för att försöka sko honom oftare och verka honom högre i trakterna för att få rätt lutning på hovbenet, utifall det var det som var orsaken. Vi bestämde också att vi inte skulle hoppa så mycket med honom för att spara på hans ben och allt verkade fungera men då fick vi sadelproblem istället och vi red barbacka nästan varje dag i någon månad innan vi hittade en som passade och det var dags att försöka tävlingsbanorna igen. Under hösten blev det ett par tävlingar för Elin och Kalle med fina resultat.

Idag
Målet för kommande år är Div 1 för Elin och Kalle under våren och jag funderar på att försöka köra in honom. Men framför allt ska vi ha kul! I juni tar jag studenten och vad som händer då får vi se. Kanske flyttar jag någonstans så jag inte kommer kunna rida Kalle så ofta längre och Elin blir själv med honom. Men en sak vet jag och det är att sälja honom är inte ett alternativ, om jag så ska bli ponnyryttare livet ut. för Kalle är inte bara en tävlingsponny som man blir för gammal för, säljer och går vidare. Han är också våran bästa kompis och kommer alltid att vara.

Vet inte om det var någon som orkade läsa hela, men det är i alla fall våran historia och den är inte slut än..

looov.

Näe, har inte haft någon större lust att blogga på sista tiden.. men nu är det nytt och och nya tag! :) Sista veckan på lovet också och jag tänker njuta av varenda sekund! Hästen, fota och slappa, det är grejer det. Avslutar lovet med lite helgjour borta i Vansbro och sen är det tillbaka till vardagen som gäller.

Jomen visst lät det optimistiskt i alla fall?

RSS 2.0