FYRA PONNYER

Ponnyekipage från den lokala hopptävlingen på Malung-Sälens Ridklubb igår.

MEN YEAH

Har varit och handlat. Precis innan Konsum stänger, som vanligt.. Men nu har jag i alla fall fått lite mat och ska kolla på Fångarna på fortet. Kommer kanske upp lite bilder från tävlingen igår senare, annars finns alla på hemsidan.

STOCKHOLM

Jag vet att det är lite sent, men jag lägger ut några bilder från familjens trip till Stockholm förra veckan. Testade SkyVeiw upp på Globens tak. Lite läskigt, men grymt häftigt också!

Behöver jag ens nämna att det blev en hel del shopping också? HahaStockholm från Globens tak


På väg ned igen, högt! :O


SkyVeiw, något som ni borde testa om ni är i Stockholm


Dagen var på topp då vi hittade ett ställe som sålde Ben & Jerry's kulglass!

PONNY SM

Några bilder från Ponny SM i helgen :) Kul och lärorik helg :) Mååånga fina ponnysar och en väldigt pampig prisutdelning! kommer kanske fler bildern nån dag, men annars finns alla (oredigerade) på www.idahinders.webb.se

COPYRIGHT

Jag blir så ARG på folk som inte kan respektera upphovrättlagen! Det är så irreterande när man hittar sina bilder på någon annas bilddagbok, facebook eller blogg. Det känns som om det är tävlingsbilder som är det största problemet tycker jag och jag vet att det är många andra fotografer som råkar ut för bildstölder. Folk hittar bilder på sig och sin häst från någon tävling och tycker att bara för att det är en bild på dem så har de all rätt att ta den. Men så är det inte.

Det är fotografen som äger rättigheterna till bilden och därmed måste man ha tillstånd från honom/henne att publicera den. Det gäller alla bilder, det behöver inte stå copyright på bilden.

Jag har själv varit med om att någon har tagit bilder från mig. Det är så respektlöst! Det kvittar om det är din kompis eller någon du inte har en aning om vem är som tagit bilden, så länge du inte har tillstånd från fotografen, så får du inte ta bilden. That's it..

Kan tillägga att brott mot upphovsrättslagen kan leda till böter och/eller fängelse i max 2 år. Bland annat här och här kan du läsa mer om copyright.

FJÄRRUTLÖSARE

Har varit i Falun i helgen så jag passade på att gå in på Foto A-Bild och köpad mig en sådan här liten fin fjärrutlösare. Nikon ML-L3 heter den. Blir lite enklare att ta självportätt då. Har inte hunnit testa den än, men så fort jag får tillbaka min kamera från service så ska jag gör det (och kan jag inte vänta så länge så lånar jag väl syrrans kamera då, haha).

RSS 2.0